24 kwietnia  - Europejski Dzień Śniadania

Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi.

Śniadaniem nazywamy pierwszy posiłek po przerwie nocnej dostarczający organizmowi energii, niezbędnej do efektywnego rozpoczęcia dnia. 

Najlepiej, aby zostało ono zjedzone w ciągu pierwszych godzin po przebudzeniu, aby pobudzić metabolizm i przygotować organizm do prawidłowego funkcjonowania w ciągu dnia. 

Systematyczne spożywanie śniadań przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy, insuliny, cholesterolu ogółem, frakcji „złego” cholesterolu LDL oraz triglicerydów, a także pomaga w zachowaniu prawidłowej masy ciała. Czynniki te mają istotne znaczenie w profilaktyce cukrzycy, zespołu metabolicznego i chorób sercowo-naczyniowych.

W to wyjątkowe święto warto przyjrzeć się temu, co spożywamy każdego dnia rano...

Czy każde Twoje śniadanie wygląda tak samo? Dbasz o pożywny posiłek czy na Twoim talerzu ląduje to, co wpadnie Ci w ręce? Czy pamiętasz o dodatku warzyw, o piciu płynów?

Jeśli szukasz pomysłów na urozmaicenie śniadań ten e-book jest właśnie dla Ciebie J

 


beylikdüzü escort
hazbet
deneme bonusu veren siteler
https://restbetgiris.co/ana/
bahis siteleri
boss bhabhi ke chudne ki Hindi xxx Teen XXX Blowjob Deepthroat Porn Tiny Asian Kitty XXX
Bonus veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu
ankara escort
deneme bonusu
deneme bonusu veren siteler
kurtkoy escort
bostancı escort beykoz escort